Ergonomie voor linkshandigen
07/08/2017

13 augustus is de dag van de linkshandigen, met extra aandacht voor de ongemakken voor linkshandigen met materiaal, gereedschap en instrumenten ontworpen voor rechtshandigen.

 

Onderzoek toont aan dat linkshandigen vaak slimmer en inventiever zijn. Dus waarom deze creatievelingen geen duwtje in de rug geven? Pas de omgeving aan aan hen, in plaats van omgekeerd. Want ergonomie gaat verder dan enkel een linkse muis of toetsenbord!

 

Linkse inrichting

Onze in hoogte verstelbare tafels zijn perfect voor zowel links- als rechtshandigen. Met hun draaizwengel of elektrische besturing aan de linker- of rechterkant kunnen ze voor iedereen op de juiste hoogte worden ingesteld.

Ook de indeling van je werktafel kan je zelf organiseren. Richt je documenthouders, telefoonarmen of sorteerbakjes in naar jouw handigheid. Hang je tools op met onze linkse gereedschapsborden.

 

Linkse tools

Onze DEPRAG schroevendraaiers, luchtgereedschap en automatisatie oplossingen zijn de ideale uitrusting voor linkshandigen.

De aanpasbare handgreep kan links geplaatst worden, en bij het luchtgereedschap kan ook de uitlaat verplaatst worden naar links. Ook de pistoolgrip is geschikt voor linkshandigen.

Bij automatische oplossingen zoals de DCAM (Deprag Compact Assembly Module) kan je kiezen voor een linkse opstelling.

 

 

Knippen en snijden

Elke linkshandige weet hoe lastig knippen kan zijn als je niet de juiste schaar hebt. Onze veiligheidsscharen liggen goed in zowel linker- als rechterhanden en snijden voor beide even vlot.

Veiligheidsmesjes beschermen je tegen snijwonden en snijden verpakkingen op een veilige manier open. Door het dubbelzijdige mes zijn deze handig in gebruik én toepasbaar voor linkshandigen.

 


Vraag vrijblijvend uw offerte aan


← Terug naar overzicht

AWP, your assembly workspace partner