Wat is ESD?

ESD - Electro Static Discharge: Elektrostatische ontlading

 

In vele branches is statische elektriciteit een probleem. In productieruimtes waar men elektronische apparatuur assembleert of repareert, is de apparatuur vaak gevoelig voor statische elektriciteit. Ook in de voedselindustrie en gezondheidszorg kan ESD een probleem zijn.

 

Om ESD veilig te werken moet er een EPA zijn: Electrostatic Protective Area. Dat is een ruimte waar men ESD onder controle heeft. 40 à 50% van de elektronische fouten tijdens het productieproces zijn te wijten aan het niet creëren van een EPA.


Neem contact op met ons

ESD vloeren

Onze kunststof ESD tegels verzekeren een EPA! Deze tegels kunnen op de gehele vloer geplaatst worden, of op een gedeelte om een speciaal ESD gebied te maken. De tegels zijn beschikbaar in het donkergrijs en met een effen textuur.

 

  • 500 x 500 x 7 mm
  • 500 x 500 x 5 mm

 

De tegels zijn ook beschikbaar in het geel met ESD aanduiding. Er is ook een mogelijkheid tot verdoken bevestiging. Onder de tape wordt geleidende tape geplaatst.


Meer informatie over kunststof vloeren

ESD signalisatie

Naast de vloeren, hebben we ook een aantal signalisatie oplossingen op uw ESD zones aan te duiden. Het is namelijk zeer belangrijk dat het ESD gebied niet verstoord wordt. Voor deze veiligheid is het belangrijk om duidelijk zichtbare signalisatie te voorzien.

 

De gele ESD pictogrammen kunnen op de grond geplaatst worden. ESD tape, in geel of wit, kan geprint worden met een tekst naar keuze. Zo pas je je werkplek volledig aan aan de omgeving. De tape is 100% beschermd tegen vlekken. Er zijn verschillende maten en lengte mogelijk.


Bekijk ook onze andere signalisatie

ESD tafel-en vloermat

De ESD rubber vloer- of tafelmat is makkelijk te plaatsen en zeer effectief.

De mat is verder soepel en plooibaar en kan in elk maat en of vorm makkelijk versneden worden.

 

De mat is hittebestendig en makkelijk op te bergen indien nodig.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

ESD matten

Onze ESD matten zijn niet enkel ESD! Ze beschermen u niet alleen tegen statische elektriciteit, maar ze zorgen er ook voor dat lang rechtstaan draaglijker wordt. Door de ergonomische vorm van deze matten, is de voet constant aan het trillen, waardoor de druk op de voet veel verminderd.

 

De matten zijn verkrijgbaar met een ESD push button met een kabel van drie meter. Kies tussen een ergonomische mat met bubbles, or een smooth mat.


Meer informatie over ergonomische matten

ESD werktafels

Kies bij uw werktafel voor een ESD tafelblad, en uw werkruimte wordt helemaal ESD. Onze werktafels passen zich volledig aan aan uw noden. De werkbladen worden vervaardigd uit 26 mm ESD laminaat.

 

Optimaliseer uw werktafel met de geschikte indelingsmogelijkheden en accessoires. Veel accessoires, zoals de planken, energy rails, bakjes en perfopanelen zijn volledig ESD.


Bekijk al onze werktafels

ESD Ladekasten

Onze ESD ladekasten zijn zeer veelzijdig. Lage kasten kunnen perfect onder onze werktafels worden geplaatst, om meer opslagruimte binnen handbereik te hebben. Plaats ze op wielen, en verhoog je mobiliteit.

 

De ladekasten zijn perfect gemaakt om gereedschap en benodigdheden in op te bergen op een georganiseerde manier. De kleine vakken in de lades garandeert dat uw gereedschap altijd binnen handbereik en op de juiste plaats liggen.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

ESD stoelen

Ook de stoel is zeer belangrijk bij ESD zones. Deze ESD stoelen zijn perfecte geleiders voor de statische elektriciteit. Onze ESD stoelen zijn beschikbaar in stof, kunstleder of pur. De kussens leiden in alle bekledingsvarianten statische elektriciteit af.

 

Naast ESD zijn deze stoelen perfect ergonomisch. Ze zijn hoogteverstelbaar met een gasveer, en door de permanentcontact rugleuning wordt uw onderrug volledig ondersteunt. De stoelen zijn met geleidende bekleding uitgerust en zo volledig ESD veilig.


Bekijk ook onze andere stoelen

ESD hoekbescherming

De ESD bumperguards zijn de perfecte personen- en materiaalbescherming. Deze bumper guards dienen als visuele waarschuwing, en verhinderen ook ongelukken moest iemand er tegenaan lopen. Ze zijn makkelijk en snel op maat te snijden en te installeren.

 

Er zijn vier soorten bumper guards, die steeds hun specifieke toepassing hebben. Alle bumperguards hebben een ESD variant.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

ESD Schroevendraaiers

We hebben een groot gamma ESD schroevendraaiers en momentsleutels. Onze momentsleutels worden gebruikt voor R&D, productie, inspectie, kwaliteitscontrole en service. Kies een momentsleutel om te meten, of voor de productie.

 

Bekijk zeker ook onze schroevendraaiers en momentsleutels voor meer informatie.


Bekijk onze momentsleutels

ESD Personenuitrusting

Met AWP bent u van kop tot teen ESD proof. Nadat u uw werkruimte hebt aangepast naar een ESD zone, is het ook belangrijk dat de personen de statische elektriciteit kunnen geleiden.

 

Bij ons kunt u terecht voor ESD schoenen, connectoren, armbanden, grounding plugs, jassen, handschoenen, schoenriemen en ESD testers. Naar wat bent u op zoek?


Neem contact op met ons!

AWP // De juiste draai aan uw bedrijfsinrichting