Kies de juiste stoel

Zitten is een houding waarbij er spanning komt op bepaalde delen van het lichaam. Om verschillende rugklachten te voorkomen is het dus erg belangrijk om op een goede ergonomische stoel te zitten. De juiste stoel geeft ondersteuning in de onderrug en dwingt u ertoe in een goede houding te zitten. Stoelen delen wij als volgt op:

 

  • Stoelen met synchroonmechanisme

Het synchroonmechanisme met geïntegreerde gewichtsregeling zorgt voor het synchroon bewegen van de zitting en de rugleuning en past zich daarmee permanent aan de bewegingen van de gebruiker aan. Geregelde wisseling van zithouding ontspant de spieren, vermindert de belasting van de tussenwervelschijven en verbetert tevens de doorbloeding.

 

  • Stoelen met permanentcontactmechanisme

De permanentcontact-rugleuning past zich aan elke zithouding van de gebruiker aan. Daardoor wordt een natuurlijk en uitgebalanceerde belasting en verminderde druk van de diverse wervel- en spierpartijen mogelijk. De rugleuning is in elke positie vast te zetten. Door de mogelijkheid om de hoek van de zitting in te stellen kan iedereen de optimale zithouding van ten minste 90° behouden.  Belasting van het dijbeen wordt gereduceerd.


Bekijk onze stoelen folders

Bureaustoelen

Goed zitten betekent ook de stoel goed instellen op uw eigen behoeften. Kies daarom voor een stoel die verstelbaar is in hoogte, zitvlak, rugleuning en armleuningen. Zoals elke mens, is ook elke stoel uniek voor jou. Voor de lange werkdagen is het belangrijk dat u kiest voor comfort die ondersteuning biedt aan de juiste zithouding. Zo komt iedereen meer ontspannen en minder verkrampt door de stressvolle werkdag, blijft bovendien productief en zowel lichamelijk als geestig fit en actief.

 

Combineer design met ergonomie. Want ergonomisch zitten kan ook in stijl. Kies voor kleur, kleurencombinaties of het strakke zwart of wit. Wij hebben een uiteenlopend gamma, voor ieder wat wils.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Bureaukrukken

Als actief alternatief voor de bureaustoel, is de bureaukruk een gezonde verandering aan het bureau. De flexibele multifunctionele kruk maakt zitten dynamisch. De houding en het perspectief kunnen makkelijk gewijzigd worden tijdens het communiceren.

 

De kantoorkruk verlegt grenzen door zijn mobiliteit. Hij is altijd onderweg naar het volgende project, workshop of idee. De kruk volgt u bij spontane gesprekken, vergaderingen en brainstormsessies. Kies voor meer mobiliteit en een flexibele agenda. De kruk is gemakkelijk te verplaatsen door de grijprand onder de zitting en perfect in hoogte verstelbaar. De kruk is daarom ook de perfecte aanvulling op een zit-sta bureau.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

24-uren stoelen

24-uren stoelen bieden non-stop ondersteuning, zelfs als het even lastig wordt. Deze stoelen zijn gemaakt voor mensen die vaak wachtdienst hebben, zoals bij de politie, brandweer of in ziekenhuizen en callcenters. Door de shifts zijn deze stoelen constant in gebruik.

 

Met zijn krachtige basis en mechanismen, kan deze stoel zeer veel aan. Zijn slimme en veelzijdige functies doen verbazen: een armsteun in twee verschillende ontwerpen die gemakkelijk kunnen worden teruggevouwen, kussens die je snel kan omwisselen, …

 

De stoelen zijn niet enkel gestoffeerd, maar echt versterkt waardoor ze echt ongelofelijk slijtvast zijn. De stof is ademend en garandeert een optimaal microklimaat. Je kan hiervoor kiezen tussen twee stoffen of geperforeerd leer.

 

 


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Productiestoelen

Een werkplaats wordt zeer sterk bepaald door de stoel die er staat. De stoel heeft dan ook een enorme invloed op het welzijn op het werk. De productiestoelen zijn door hun maximum flexibiliteit en gebruikersvriendelijkheid ideaal voor de industrie. Een goede stoel zorgt voor minder vermoeidheid, meer concentratie en kan lijden tot 36% verbetering van de motivatie.

 

Door hun ergonomisch design en individuele functies, gekoppeld aan een ruime selectie van mechanismen is dit de ideale stoel voor elke werkplaats. Het robuuste zitvlak en rugleuning zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. De hoge comfort stoffering is makkelijk veranderbaar. Met de vijfpotige frame bieden de stoelen veel stabiliteit.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

ESD stoelen

Combineer ESD veiligheid met ergonomie. Kies voor de beste materialen en technologieën, die ervoor zorgen dat elektrostatische ladingen tegengaat. De stoelen zijn volledig vervaardigd uit geleidende materialen. Het ergonomische design en de individuele functies maken deze stoel de ideale stoel voor ESD werkplaatsen.

 

Onze stoelen combineren perfecte ondersteuning van de taken op de werkvloer met hoog comfort. De stoffering is gemakkelijk veranderbaar, waardoor de stoelen steeds aangepast kunnen worden aan de werkomgeving.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Laboratorium stoelen

Deze stoelen zijn specifiek ontwikkeld voor de eisen die een laboratorium aan een stoel stelt. Een labostoel moet altijd klaarstaan in verschillende plaatsen op het werk. De stoelen zijn zo ingesteld dat ze optimaal zijn voor precies en geconcentreerd werk voor lange periodes. Ze passen zich volledig aan aan de gekozen zithouding.

 

De labostoelen hebben geen scherpe hoeken of randen, en de ergonomisch gevormde comfortabele kussens zijn zowel verkrijgbaar in kunstleder als integraalschuim. Beide bekledingen zijn onderhoudsarm en bestand tegen desinfecteermiddelen. Door de stervormige basis combineren de stoelen efficiëntie met stabiliteit.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Cleanroom stoelen

Onze cleanroom stoelen hebben uitstekende cleanroom eigenschappen en zijn daarnaast ook een perfect ESD-proof. Met hun ergonomisch design en ultiem comfort, zijn deze stoelen de ideale ondersteuning voor zorgvuldig werk.

 

De omhuizingen zijn gemaakt van staal die optimaal beschermd tegen uitstoot van deeltjes. De metalen delen hebben een geleidende laag. Het zitvlak en de rugleuning hebben ook geleidende antislip eigenschappen die ervoor zorgt dat de gebruiker grip heeft op de stoel, zelfs al draagt hij gladde cleanroom kleren.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Sta stoelen

De sta stoelen zijn de ideale stahulp voor wie lang en monotoon staat. Continue en statisch staan is voor het lichaam een extreme belasting. De stahulp ondersteunt het lichaam en ontlasten de wervelkolom.

 

Door de veelzijdige voetvarianten is er voor vrijwel elke toepassing de passende uitvoering. Onze stahulpen voor de industrie zijn extreem robuust en houden zelfs de meest zware belastingen uit. De stoelen zijn in hoogte verstelbaar van 650-850 mm en neigen naar voor met 10°. Er is ook een ESD versie beschikbaar.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

Bezoekers- en conferentiestoelen

Voor de vergaderruimte waar de belangrijkste zaken worden besproken, zijn deze conferentiefauteuils ontworpen met bijzondere aandacht voor ergonomie. Dit maakt iedere vergadering een stuk aangenamer. In conferentiestoel of bezoekersstoel... iedere keer zijn deze stoelen een lust voor het oog.

 

De vorm van de zitting en rugleuning verzekeren maximaal comfort. Mobiliteit, comfort en kwaliteit gaan hand in hand. Kies uit een vaste stoel, een stapelbare stoel of zelfs klapstoelen, wij hebben ze allemaal in alle soorten uitvoeringen zodat het design van de stoel perfect samenvalt met de omgeving.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan

AWP // De juiste draai aan uw bedrijfsinrichting