Vloersignalisatie: Verf of Tape?
07/12/2020

Signalisatie op de werkvloer is al jaren een standaardpraktijk in industriële ruimtes. Het assortiment aan materialen om signalisatie aan te brengen is zeer uitgebreid en niet alles werkt in elke situatie even goed. Lees hier waarom wij de voorkeur geven aan tape.

Het markeren van industrievloeren met vloermarkeringstape elimineert heel wat potentiële gevaren. Vloertape is eenvoudig aan te brengen, kleeft direct aan elke vloer en wordt in de 5S-methode binnen een magazijnomgeving als standaardprotocol beschouwd. Met vloermarkeringstape is uw werkplek ten allen tijde georganiseerd en efficiënt.

 

Het grote voordeel is de snelle en makkelijke plaatsing. Geen gespecialiseerde machines, sprayers, borstels en droog- en uithardingstijd zoals bij verf wel het geval is. Tape is makkelijk binnen de 5 minuten aan te brengen. Omdat er, in tegenstelling tot verf, geen droogtijd is van minstens 48 uur tot wel 72uur, kan tape worden geplaatst zonder een merkbare downtime en dus ook zonder de kosten die dit met zich meebrengt. Als er na verloop van tijd aanpassingen moeten gebeuren is tape ook heel makkelijk terug te verwijderen zonder lijmresten achter te laten en zelfs opnieuw te plaatsen.

 

Tekst, symbolen, personalisatie, vormen, etc zijn makkelijk toe te passen, indien je voor verf kiest moet er telkens een verschillende vorm worden aangemaakt door middel van een mal. Zowel bij verf als bij tape zijn verschillende kleuren en groottes mogelijk maar vooral bij kleinere symbolen zal tape duidelijker zijn dan verf.

 

Tape is ook erg veerkrachtig en duurzaam en daarom beter bestand tegen zwaar gebruik van de vloer. Onze tape is speciaal gemaakt voor zwaar verkeer van bijvoorbeeld vorkheftrucks, maar ook voor veel voetverkeer of het verslepen van paletten. Ook hebben we voor bepaalde applicaties en omstandigheden speciale types zoals Outdoor (buitentoepassing), Glow in the Dark (in het donker) en Cold Storage (de beste belijning in geval van vriestemperaturen).

 

Nog niet overtuigd? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek waarbij we samen op zoek gaan naar de beste oplossing voor uw werkomgeving.


Uw oplossing op maat


← Terug naar overzicht

AWP, your assembly workspace partner