4 Tips voor een ergonomische werkplek
03/11/2020

  1. Zorg dat je met een ergonomische houding achter je bureau kan plaatsnemen. Een aangepaste bureaustoel is hierbij belangrijk. Zit rechtop, met de onderrug tegen de rugleuning van je stoel en je voeten plat op de grond of op een voetensteun. Zorg ook zeker voor een hoek van 90 graden tussen je bovenbeen en je onderbeen.

  2. Dit geldt ook voor je boven- en onderarm. Pas je armsteunen aan zodat deze gelijk uitkomen met je tafelblad. Je onderarm en bovenarm moeten een hoek van 90 graden maken, waarbij je onderarmen losjes steunen op de armsteunen van je bureaustoel of, wanneer je een niet-verstelbare bureaustoel hebt, op de tafel. Voor een betere werkhouding met een laptop kun je gebruik maken van een extern toetsenbord en/of muis.

    Italian Trulli


  3. Kijk recht vooruit en zorg dat de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte staat, met het scherm op een afstand van 50 tot 70 centimeter. Met een laptop kun je gebruik maken van een extern beeldscherm, een laptopsteun of een schermhouder om de juiste kijkhoogte te bereiken. Vergeet je ogen niet! Het is voor de ogen heel belastend om langdurig te focussen op eenzelfde afstand naar het beeldscherm. Richt je blik daarom regelmatig op iets dat veel verder weg is zoals: een mooi uitzicht, kunst aan de muur. Kies bij voorkeur iets wat ten minste 6 meter van je af ligt.

  4. Een andere oplossing is een Zit-sta bureau die in de hoogte verstelbaar is. Dit is een in hoogte verstelbaar bureau waaraan je, de naam zegt het al, staand kunt werken. Een paar uur staand werken per dag is al voldoende om gezondheidsvoordelen te boeken. Je verbrandt meer calorieën, hebt automatisch een betere houding en voelt je ook nog eens energieker. Als je van thuis uit werkt, kan je hier ook creatief mee omgaan.

Bekijk hier onze kantoorinrichtingen


← Terug naar overzicht

AWP, your assembly workspace partner